Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2024

Tungmetaller

Har vi tungmetaller i dricksvattnet? Ja inte vet jag men vattnet från vår egen brunn smakar konstigt så vi har skickat prover på det till analys och nu väntar vi spänt på resultatet. Enligt vissa studier är risken att utveckla Parkinsons sjukdom högre för personer som druckit  vatten från egen brunn så jag är lite nervös fast i så fall är ju skadan redan skedd för min del.

Sina lustar sina drömmar

Jag har precis läst ut Susan Abulhawas bok En morgon i Jenin och påmints om att det döljer sig ett människoöde med alla sina lustar sina drömmar och  sina kärlekar bakom varje siffra om antal dödade och sårade i nyhetsrapporteringen och för övrigt går jag här och tänker samma gamla tankar som igår.

Onödigt

Stiger upp och tvättar mig och tar min medicin. Äter yoghurt. Går en runda i skogen och tar mera medicin. Dricker ingefärste och löser korsord. Tänker onödiga tankar. Tar min medicin. Läser. Lagar linssoppa. Bra för magen bra för själen. Tror jag. Äter soppa och ostmacka. Spelar femhundra med Lasse. Diskar. Läser. Tänker onödiga tankar. Tar min medicin. Tittar på onödiga program på tv. Ger Lasse godnattpuss tänker onödiga tankar. Läser. Tar min medicin. Försöker somna utan onödiga tankar. God natt.

Idag blir det gnäll

vill inte vara hon den trötta vill inte vara hon den stela vill inte vara hon den trötta stela jag vill vara jag

Kafka hade inte heller så kul

På tal om kul så hade Kafka det inte heller så kul. Inte om man ska tro på dokumentären om hans liv som ligger på svt.play just nu i alla fall. Tuberkulos, tyrannisk far, problem med magen och ett enformigt liv som tjänsteman på ett försäkringsbolag. Dokumentären om honom är däremot ganska kul även om det känns som att kul är fel ord i sammanhanget.

Kul och kul

Det är inte så kul att ha parkinson om man säger så. Det är inte så kul att inte ha parkinson heller om man säger så. Det är inte så kul när ingenting är kul. Vem har sagt att det ska vara kul. 

Tacksamhet igen

Jag har naturligtvis inte blivit botad från parkinson som jag försökte inbilla mig att jag trodde häromdan. Han har invaderat min kropp och där lever han och frodas men vad fan. Jag är så tacksam att jag inte bor i Libanon just nu. Är så oändligt tacksam att jag inte bor i Gaza. Jag är så tacksam att jag inte bor i Zaporizjzja, i Jemen, i Sudan... Jag är så tacksam...